vineri, 6 mai 2016

Campionatul Mondial de Hochei pe gheata-Rusia 2016 ,ziua 1(Grupe)-Canada invinge SUA si Cehia castiga la scor in partida cu Rusia.

In prima zi din partidele disputate in grupele Campionatului Mondial de Hochei pe gheata ,din Rusia s-au inregistrat urmatoarele rezultate :
Grupa A-Ice Palace-Moscova
Suedia-Letonia=2-1(0-0)(0-1)(1-0).
Rusia-Cehia=0-3(0-1)(0-1)(0-1 ).
Grupa B-Yubileiny-Sankt Petersburg
USA-Canada=1-5(1-2)(0-1)(0-2).
Finlanda-Belarus=6-2(0-0)(4-1)(2-1).

In prima partida din grupa A, echipa Suediei a invins destul de greu ,echipa Letoniei care este o echipa care se poate bate in general la locul de retrogradare si in nici un caz la vreo medalie ,dar iata ca au reusit o partida destul de buna ,si care cred ca le-a dat destul curaj jucatorilor letoni pentru urmatoarele partide pe care le mai au de disputat in aceasta grupa ,echipa Suediei nu prea a impresionat azi prin jocul sau care alta data era destul de dinamic si reusea sa invinga adversari destul de puternici in ierarhia hocheiului mondial. 
Desi au reusit sa inscrie inca de la inceputul primei reprize mai exact in minutul 02:52 prin numarul 21.Jimmie Ericsson ,nu au mai reusit sa il invinga pe portarul echipei Letoniei pana la terminarea celor trei reprize regulamentare de joc.
Datorita numeroaselor greseli in aparare in repriza a treia de joc ,echipa Letoniei reuseste sa inscrie prin numarul 11. Kristaps Sotnieks in minutul 52:29.
In repriza de prelungiri  numarul 14.Gustav Nyquist reuseste sa inscrie golul victoriei in minutul 64:06.
Foarte buna evolutia portarului leton Merzlikins  Elvis care a  reusit sa primeasca doar doua goluri de la o echipa care ajunge mai mereu in semifinale sau finala .
In a doua partida diputata in grupa A,actuala campioana mondiala si una din favoritele la castigarea unui nou titlu de campioana mondiala ,tara gazda Rusia a fost invinsa de puternica si curajoasa echipa a Cehiei care a jucat ca in vremurile sale bune cand era mereu prezenta in finalele de campionat mondial ,scorul final al partidei a fost de 3-0 in favoarea jucatorilor cehi care au aratat un hochei modern si jucat cu diverse scheme tactice puse la punct de catre staful tehnic condus de catre Vladimir Vujtek un fost jucator ceh care cunoaste destul de bine hocheiul practicat in Rusia ,deoarece a fost jucator si antrenor in Rusia la Lokomotiv Yaroslav.
Echipa Rusiei a incercat sa inscrie in poarta aparata de catre Dominik Furch ,insa a fost imposibil sa il invinga ,prin paradele sale si prin concentrarea de care a dat dovada azi acest portar al echipei Cehiei ,mi-a adus aminte de alt portar care era de neinvins in poarta echipei nationale a Cehiei ,cel mai bun portar pe care probabil l-au avut cehi pana acum se numeste Dominik Hasek ,si iata se pare ca in locul sau a ramas alt Dominik la fel de talentat si care sper sa confirme si in continuare .
Golurile echipei Cehiei au fost inscrise de catre numarul 84 -Thomas Kundratek in minutul 14:48,numarul 10 -Roman Cervenka in minutul 20:48, si numarul 16-Michal Birner in minutul 58:28 ,un al treilea gol inscris in poarta goala ,deoarece antrenorul rus Oleg Znarok a decis ca portarul Sergei Bobrovski sa paraseasca poarta pentru a introduce un atacant ,dar erau slabe sanse sa inscrie si asa ,de foarte multa vreme nu am mai vazut sa joace asa slab echipa Rusiei dar sper ca isi va reveni in urmatoarele partide cum a mai facut-o si in trecut .
Publicul prezent pe Ice Palace din Moscova si-a incurajat mereu echipa favorita si indiferet de scor au aratat ca in afara  faptului ca  foarte multi dintre ei sunt buni cunoscatori ai acestui sport ,au si mult bun simt la final au aplaudat ambele echipe si au recunoscut ca sa zic asa ca astazi echipa Cehiei a fost mult superioara echipei Rusiei .
In prima partida din grupa B,cea ce in trecut  se considera o partida ca si o finala s-a dovedit o partida de antrenament pentru echipa Canadei care a invins la scor echipa USA ,scor final 5-1 .
Jucatori echipei USA,desi au inscris primii in minutul 04:54,prin numarul 19 .Patrik Maroon,nu au mai reusit sa il invinga pe portarul canadian Cam Talbot .
In schimb portarul echipei USA ,isi va aminti multa vreme aceasta partida de inceput de campionat mondial ,el a primit nu mai putin de 5 goluri .
Golurile echipei Canadei au fost inscrise de catre :numarul 4.Hall Taylor in minutul 05:25,numarul 11. Gallagher Brendan in minutul 08:48,numarul 6.Duchene Matt in minutul 31:37,numarul 38.Jenner Boone in minutul 45:54 si numarul 63.Marchand Brad in minutul 51:16.
Mult succes echipei Canadei, si sper sa nu se opreasca decat in finala acestui campionat mondial.
In partida cu numarul 2 din grupa B,echipa Finlandei a invins echipa Belarus cu scorul final de 6-2 .
Jucatorii finlandezi nu au avut prea mari probleme cu echipa din Belarus ,iar scorul putea sa fie si mai mare insa doar interventile portarului Vitali Koval a facut ca scorul acestei partide sa fie de doar sase goluri primite .
Jucatorii din Belarus au inscris de doua ori prin numarul 23.Amdrei Stas in minutul 34:29 si numarul 17 .Andrei Kalyuzhny.
Finlandezii au inscris prin :numarul 29.Patrik Laine in minutele 21:45 si 38:36,numarul 9.Mikko Koivu in minutul 32:28,numarul 64 .Mikael Granlund in minutele  39:56 si 47:51,numarul 41.Antti Philstrom in minutul 42:59 .