joi, 19 mai 2016

Campionatul Mondial de Hochei pe gheata -Rusia 2016 (Sferturi de finala),USA invinge Cehia si Canada invinge Suedia.

         
Astazi s-au desfasurat Sferturile de finala din cadrul Campionatului Mondial din Rusia ,iata si rezultatele :

Moscova-Ice Palace:
Cehia-USA=1-2(1-0)(0-1)(0-0)(0-0)(0-1-penalty).
Rusia-Germania =4-1(0-1)(3-0)(1-0).
Sankt Petersburg - Yubileiny:
Finlanda -Danemarca =5-1(1-0)(2-1)(2-0),
Canada -Suedia=6-0(1-0)(3-0)(2-0) .

In prima partida disputata pe patinoarul Ice Palace din Moscova ,echipa USA a invins Cehia cu scorul final de 2-1 ,castigatoarea acestei aceastei partide s-a decis la loviturile de departajare unde jucatorii americani au reusit sa se impuna prin golul inscris de catre numarul 34.Matthews Auston care la invins pe portarul ceh Dominik Furch.,pentru echipa USA acelasi Matthews Auston a egalat in minutul 21:27 in repriza a doua cand scorul devenea 1-1,aceasta partida a fost cea mai disputata din Sferturile de finala de la acest Campionat Mondial ,in celelalte trei partide echipele Rusiei,Finlandei si Canadei s-au impus la scor si nu au avut nici o dificultate de a merge in Semifinale .   
Singurul gol al echipei Cehiei a fost inscris in minutul 15:23 ,de catre numarul 79.Zohorna Tomas .
Echipa Cehiei a avut o evolutie foarte buna in grupa A,a fost aproape de neinvins ,asta daca trecem peste infrangerea din partida cu echia Danemarcei ,unde ca si astazi a pierdut la loviturile de departajare ,dupa rezultatele din grupa si victoria care a avut-o in partida disputata cu echipa Rusiei pe care a invins-o cu 3-0 ,foarte multi vedeau deja echipa Cehiei in Semifinale si de ce nu chiar in Finala ,dar se pare ca parcursul echipei Cehiei se opreste astazi aici in prima partida din Sferturile de finala,desi nu a avut un parcurs la fel de bun in grupa sa echipa USA merge mai departe in Semifinale unde va intalni echipa Canadei .

In cea de-a doua partida disputata la Moscova ,pe patinoarul Ice Palace echipa Rusiei a invins echipa Germaniei cu scorul final de 4-1 ,dupa ce in prima repriza echipa Germaniei a condus cu 1-0,prin golul reusit de numarul 37.Reimer Patrick in minutul 04:45.
Prima repriza a fost singura in care echipa Germaniei a facut fata atacurilor echipei ruse ,in repriza a doua echipa Rusiei a inscris de trei ori si deja nimic nu o mai putea opri in drumul sau spre Semifinale,cele trei goluri au fost inscrise de catre :numarul 87.Shipachyov Vadim in minutele 20:40 si 34:14,si numarul 63.Dadonov Yevgeni in minutul 27:17.
In cea de-a treia repriza echipa Rusiei ,a mai reusit sa mai inscrie o data prin numarul 8.Ovechin Alexander in minutul 42:45.si astfel publicul rus isi poate vedea  echipa  favorita  intr-o partida ca o finala in compania echipei Finlandei ,pe care daca o va invinge cred ca nimic nu o mai va opri sa devina campioana mondiala ,si spun asta deoarece echipa Rusiei odata ajunsa in finala cam greu poate pierde ,ce va fi vom vedea in cele doua zile ramase din aceasta   frumoasa competitie unde se intalnesc anual cele mai bune echipe de hochei din lume.
La Sankt Petersburg pe patinoarul Yubileiny, s-au disputat doua partide din aceste Sferturi de finala ,in prima partida echipa Finlandei a invins cu scorul final de 5-1,echipa Danemarcei si astfel va juca in prima Semifinala in compania tari gazda de anul acesta si anume Rusia.
Golurile echipei Finlandei au fost inscrise de:numarul 64.Grandlund Mikael in minutele 14:29 si 58:07,numarul 40.Koskiranta Jarno in minutul 21:45,numarul 29.Laine Patrik in minutul 38:57 si numarul 36,Jokinen Jussi in minutul 57:46.
Singurul gol al echipei Danemarcei a fost inscris de catre numarul 81.Eller Lars in repriza a doua in minutul de joc 31:42.
Cel mai bun jucator al partidei a fost declarat finlandezul cu numarul 64.Grandlund Mikael ,care a fost autorul primului si ultimului gol al echipei Finlandei.
In cea de-a doua partida din Sferturile de finala disputata la Sankt Petersburg ,si ultima de la acest Camipionat Mondial care s-a disputat pe patinuarul Yubileiny,,echipa Canadei a invins la scor echipa Suediei cu un categoric scor de 6-0 ,si va intalni in Semifinala cu numarul 2 ,echipa USA .
Golurile echipei Canadei au fost inscrise de :numarul 55.Scheifele Mark in minutul 18:39,numarul 14.Dumba Matt in minutul 26.05 ,numarul 63.Marchand Brad in minutul 32:02,numarul 16.Domi Mark in minutul 32:13,numarul 61.Stone Mark in minutul 51:05,si ultimul gol a fost inscris de catre numarul 19.Brassard Derick in minutul 53:22.
Suporterii echipei Canadei au fost multumiti de echipa lor si isi vor aminti mult timp aceasta victorie ,nu imi mai amintesc ca echipa Suediei sa fie invinsa in acest mod si nu ma refer doar la scor si la evolutia sa in aceasta partida ,am vazut o partida in care jucatorii suedezi erau ca o echipa nou promovata in aceasta grupa de elita ,pana si echipa Ungariei a aratat mai mult la acest Campionat Mondial .
Cel mai bun jucator al acestei partide a fost desemnat canadianul Ryan O Relly ,portarul suedez Markstorm Jacob isi va aminti si el aceasta partida ,a primit goluri cat a primit in trei partide disputate de echipa sa in grupa .
Echipele calificate in Semifinale sunt urmatoarele :
USA,Rusia ,Finlanda si Canada.
Cele doua partide din Semifinale ,respectiv Finala mica si Finala ,se vor disputa pe patinoarul Ice Palace ,din Moscova.
Cele doua partide din Semifinalle sunt :
Semifinala 1-ora 16:15 (ora României)
Finlanda -Rusia 
Semifinala 2-ora 20:15 (ora României)
Canada -USA.