sâmbătă, 7 mai 2016

Campionatul Mondial de Hochei pe gheata -Rusia 2016,ziua 2 -(Grupe),Cehia invinge greu Letonia si USA invinge Belarus.

Astazi in ziua a doua la Campionatul Mondial de Hochei pe gheata din Rusia ,s-au disputat cate trei partide din cele doua grupe ,iata si rezultatele din aceasta zi :
Grupa A-Ice Palace-Moscova
Elvetia-Kazahstan=2-3(1-0)(0-1)(1-1)(0-0)(0-1-penalty).
Norvegia-Danemarca=0-3(0-0)(0-2)(0-1).
Letonia-Cehia=3-4(0-2)(1-0)(2-1)(0-0)(0-1-penalty)

Grupa B-Yubileiny-Sankt Petersburg
Slovacia-Ungaria =4-1(2-1)(1-0)(1-0).
Franta=Germania=3-2(1-0)(1-2)(0-0)(1-0 -penalty)
Belarus-USA=3-5(0-2)(2-3)(1-0).

In aceasta a doua zi de competitie ,in trei din cele sase partide echipele castigatoare au fost decise dupa executarea loviturilor de penalitate ,echipele Kazahstanului ,Cehiei si Frantei au castigat in acest mod.
In grupa A, Elvetia nu a reusit sa invinga echipa Kazahstanului ,si a fost invinsa la loviturile de penalitate  dupa o partida in care jucatori elvetieni nu au reusit sa se impuna .
Golurile echipei Elvetiei au fost inscrise de catre numarul 94 -Walser Samuel in minutul  15:56 ,si numarul 70.Hollenstein Denis in minutul 52:01.
Pentru echipa Kazahstanului au inscris :numarul 2. Savchenko Roman in minutul 30:57,numarul 22.Starchenko Roman in minutul 50 :30 si golul victoriei a fost inscris din lovitura de penalitate de catre  numarul 9.Daves Nigel.
Am vazut o echipa a Kazahstanului destul de buna si care va pune mari probleme si echipelor favorite din aceasta grupa ,si de ce nu daca va juca tot asa motivat poate sa se califice mai departe .
In aceiasi grupa echipa Norvegiei a fost invinsa  de catre echipa Danemarcei cu scorul final de 3-0,golurile echipei daneze au fost inscrise de catre numarul 17.Jensen Nicklas in minutele 21:06 si 59:45,si numarul 41.Jensen Jasper in minutul 34:12.
Daca in prima repriza cele doua echipe au jucat prudent si s-au tatonat reciproc in repriza a doua si a treia echipa Danemarcei a fost net superioara reusind sa inscrie in timpul regulamentar de joc cele trei goluri.
A treia partida din grupa A ,s-a disputat intre echipele Letoniei si Cehiei ,echipa letona a jucat de la egal la egal cu echipa Cehiei ,care a reusit sa o invinga doar la executarea loviturilor de penalitate ,in  aceasta partida portarul ceh Dominick Fruch cel care a aparat senzational in partida cu Rusia nu a fost introdus in teren de antrenorul ceh Vujtek Vladimir ,in locul sau a aparat portarul Francouz Pavel care a fost mult mai slab fata de coechiperul sau si dupa parerea mea nu se ridica la nivelul lui Dominik Furch ,dar cu si  fara Dominik echipa ceha s-a impus cu greu e adevarat insa importanta este victoria  obtinuta .
 Dupa ce au condus cu scorul de 2-0 ,jucatori cehi au fost egalati si spre finalul partidei cand mai erau doar doua minute de joc ,jucatori letoni reusesc sa inscrie si sa faca ca echipa Cehiei sa creada ca toatul s-a terminat in aceasta partida ,insa jucatorul ceh Repik Michal reuseste sa egaleze cu un sut care l-a pacalit pe portarul leton  Masalskis Edgas ,si partida a fost dusa in cele din urma in over time ,ca apoi sa se treaca la executarea loviturilor de penalitate unde jucatori cehi s-au dovedit mai buni prin golul victoriei inscris de catre numarul 22 Kaspar Lucas . 
Golurile echipei Letoniei au fost inscrise de catre numarul 71.Bukarts Roberts in minutul 35:26,numarul 28.Girgensons Zemgus in minutul 48:20,si numarul 24 .Redlins Mikelis in minutul 57:41.
O partida extrem de disputata si care a reusit sa placa publicului spectator chiar daca echipa ceha in prima partida a invins echipa tari gazda a turmeului .
In grupa B Slovacia a invins la scor echipa Ungariei ,scor final 4-1 ,sincer sa fiu nu cred ca are vreo sansa echipa Ungariei in aceasta grupa in care sunt printre cele mai bune echipe din lume .
Important este ca se afla aici alaturi de cei mai buni in acest sport numit Hochei pe gheata ,tara vecina Romaniei desi are o populatie relativ mica a aratat ca poate construi si dezvolta toate ramurile sportive si iata rezultatele ,chiar daca va retrograda din aceasta grupa valorica de elita ,tot respectul pentru ca au reusit sa promoveze unde sunt cei mai buni din acest sport . 
Investitia in sport nu inseamna numai rezultate bune ,inseamna si o populatie sanatoasa si care are o rata de viata mai mare .  
Jucatorii slovaci au fost mai tehnici ,mai rapizi si mult mai hotarati in jocul care l-au facut impotriva echipei Ungariei,drept pentru care nu au avut nici o emotie in castigarea acestei partide. 
Pentru echipa Slovaciei au inscris :numarul 65 .Marcinko Thomas in minutul 07:07,numaul 13.Jurco Tomas in minutul 17:43,numarul 2.Sekera Andrej in minutul 35:19,si numarul 41.Lusnak Patrik in minutul 57:43,pntru echipa Ungariei singurul gol a fost iinscris de catre numarul 38.Banham Frank in minutul  07:07.
In aceiasi grupa B,echipa Frantei a reusit sa invinga Germania ,dupa executarea loviturilor de penalitate ,o parida in care atacantii echipei Germaniei au ratat foarte mult si desi au condus  la un gol diferenta in cele din urma au pierdut aceasta partida ,jucatorii francezi au prins o zi buna si au reusit sa invinga si sa obtina victoria si cele doua puncte .
Golurile echipei Frantei au fost inscrise de catre numarul 28.Raux Damien in minutul 03:38,numarul 12.Claireaux Valentin in minutul 39:10,si numarul 9 .Fleury Damien care a adus si victoria echipei Frantei prin golul inscris .
Pentru echipa Germaniei au inscris :numarul 8.Rieder Tobias in minutul 20:26 si numarul 55 .Schutz Felix in minutul 36:50.
In ultima partida disputata in grupa B,s-au intalnit echipele Belarus si USA,partida castigata de jucatorii americani cu o diferenta de 3 goluri ,scor final 6-3.
Daca in prima repriza americani au dominat si au castigat repriza cu scorul de 2-0 ,a doua repriza a fost castigata cu greu cu 3-2 ,pentru ca mai apoi in repriza a treia sa fie egalitate 1-1,iar echipa americana este la prima victorie la acest Campionat Mondial .
Golurile echipei USA au fost inscrise de catre :numarul 28. Wood Miles in minutul  09:58,numarul 6 .Wideman Chris in minutul 13:38,numarul 21.Larkin Dylan in minutul 22:13,numarul  15.Noah Hanifin in minutul  28:09,si numarul 34.Matthews Auston in minutele  34:25 si 54:40.
Pentru echipa Belarus au inscris :numarul 16 .Platt Geoff  in minutul 27:10,numarul 23.Stas Andrei in minutul  38:12,si numarul 89.Korobov Dimitri in minutul 49:28.