luni, 16 mai 2016

Campionatul Mondial de Hochei pe Gheata,Rusia -2016, ziua 11(Grupe)Danemarca invinge Kazahstan si Germania invinge Ungaria.

Astazi in a unsprezecea zi de competitie din cadrul Campionatului Mondial de Hochei pe gheata ,din Rusia,in cele doua grupe A si B,s-au inregistrat urmatoarele rezultate:
Grupa A-Ice Palace-Moscova
Rusia-Norvegia=3-0(0-0)(2-0)(1-0).
Danemarca -Kazahstan=4-1(3-0)(1-1)(0-0).
Grupa B-Yubileiny-Sankt Petersburg
Canada -Franta=4-0(1-0)(1-0))(2-0).
Germania-Ungaria=4-2(0-1)(1-0)(3-1).

In grupa A,la Moscova echipa Rusiei a invins echipa Norvegiei cu scorul  final de 3-0 ,daca in prima repriza jucatorii norvegieni au reusit sa nu primeasca gol ,in cele doua reprize jucatorii rusi s-au impus inscrind de trei ori in poarta aparata de numarul 70.Soberg Steffen .
Pentru echipa Rusiei au inscris :numarul 7.Telegin Ivan in minutul 22:09, numarul 27.Panarin Artemi in minutul 37:52 si numarul 32.Lyubimov Roman in minutul 42:31.
Dupa aceasta penultima partida disputata in grupa A, echipa Rusiei a ajuns la 15 puncte si ocupa locul doi in urma echipei Cehiei ,care are acelasi numar de puncte dar un golaveraj mai bun .
Maine in ultima partida din grupa echipa Rusiei va intalni la Moscova pe patinoarul Ice Palace,echipa Suediei care in prezent ocupa pe locul 3 , cu un numar de 13 puncte ,o partida extrem de interesanta si cu miza pentru ambele echipe in vederea clasari in grupa si pentru a intalni un adversar mai accesibil in faza eliminatorie care va incepe cu data de 19 mai 2016 ,ziua de 18 mai este considerata zi de pauza pentru echipele calificate din ambele grupe ,de reamint ca se vor califica doar ocupantele primelor patru pozitii din fiecare grupa.
In aceiasi grupa A,la Moscova s-a disputat si partida dintre echipa Danemarcei si Kazahstanului ,partida terminata cu victoria jucatorilor danezi cu scorul  final de 4-1.
Golurile echipei daneze au fost inscrise de catre :numarul 22.Lauridsen Markus in minutul 08:36.numarul 36.Hansen  Jannik in minutul 16:46,numarul 17.Jensen Nicklas in minutul 17:50 ,si numarul 24.Ehlers Nikolaj in minutul  29:53,se pare ca prima repriza a fost cea mai buna pentru danezi care au inscris de trei ori ,in cele doua reprize ramase de joc au terminat la egalitate 1-1 ,
respectiv 0-0 in ultima repriza .
Pentru echipa Kazahstanului singurul gol a fost inscris de catre numarul 9.Daves Nigel .
Aceasta partida a fost ultima din grupa pentru echipa Danemarcei care a realizat 11 puncte si ocupa locul patru in grupa A,si are mari sanse sa se califice in  faza partidelor eliminatori,si asta deoarece echipa Elvetiei echipa clasata pe locul 5 din aceasta grupa, nu are prea mari sanse sa invinga ocupanta primului loc Cehia  in ultima partida de maine 17.05.2016,inaintea partidei cu Cehia ocupanta locului 5 ,Elvetia are doar 8 puncte .
In grupa B,la Sankt Petersburg in prima partida disputata echipa Canadei a invins cu scorul final de 4-0 ,echipa Frantei ,golurile echipei Canadei au fost inscrise de :numarul 61.Stone Mark in minutul 08_32,numarul 9.Duchene Matt in minutul 35:26,numarul 55.Scheifele Mark in minutul 43:51 si numarul 24.Perry Corey in minutul 54:45 .
Echipa Canadei ocupa primul loc cu un total de 18 puncte in cele sase partide disputate ,mai are de disputat maine ultima partida din aceasta grupa cu ocupanta locului doi ,echipa Finlandei care are acelasi numar de puncte din tot atatea partide disputate ca si echipa Canadei .
O partida care va  fi foarte spectaculoasa si care merita vazuta ,un duel intre doua echipe care au un nivel extrem de ridicat in hocheiul mondial ,ambele sunt campioanele mondiale ale ultimelor editii ,cine va invinge maine va ocupa primul loc in grupa B.
In grupa B,la Sankt Petersburg in a doua partida a zilei s-au intalnit echipele Germaniei si Ungariei ,partida castigata de echipa Germaniei cu scorul final de 4-2.
Echipa Ungariei a inceput in forta prima repriza si a reusit deschiderea scorului prin numarul 20.Sofron Istvan in minutul 09:09 al primei reprize ,pana la finalul primei repriza ,jucatorii germani nu au mai reusit sa egaleze si astfel echipa Ungariei intra la cabine cu scorul de 1-0 si o prima repriza castigata pe merit.
In a doua repriza echipa Germaniei a reusit sa inscrie prin numarul 50.Hager Patrick care a adus egalarea in minutul 31:42 si pana la finalul reprizei a doua niciuna din cele doua echipe nu au mai reusit sa inscrie ,scor 1-1 si o repriza castigata de echipa Germaniei ,se anunta o repriza cu numarul trei extrem de disputata ,si asa a si fost .
In ultima repriza cei care au inscris primii au fost jucatorii germani care au marcat prin numarul 2.Reul Denis in minutul 41:22, 
Bucuria golului nu a durat prea mult deoarece echipa Ungariei a reusit sa egaleze trei minute mai tarziu prin numarul 26.Wehrs Kevin in minutul 45:14,si astfel scorul devenea 2-2 ,din nou egalitate si o mare presiune pentru echipa antrenata de Sturm Marco ,care avea nevoie de o victorie ,si de cele trei puncte ,de mentionat ca aceasta partida a  fost ultima din aceasta grupa pentru echipa Germaniei care dupa aceasta victorie cu echipa Ungariei ocupa locul 3 ,cu un total de 13 puncte ,urmata de echipa USA cu un total de 9 puncte dar cu o partida mai putin disputata ,chiar daca va invinge maine in partida cu Slovacia ,echipa USA va totaliza un numar de 12 puncte si nu va putea sa depaseasca echipa Germaniei in clasamentul grupei B.
Desi echipa Ungariei spera la un gol al victoriei sau macar sa reuseasca sa joace in Overtime ,iata ca la  fel ca in partida precedenta cand Germania a invins USA ,cu scorul de 3-2 si a reusit victoria in ultimul minut de joc ,acum golul victoriei a venit in ultimele doua minute si jumatate ,mai precis in minutul 57:24 ,atunci cand numarul 90. Braun Constantin a reusit sa il invinga pe eroul echipei in partida cu Belarus ,portarul Miklos Rajna nu a mai reusit sa  mai apere  pucul trimis in poarta sa de catre jucatorul german.
Si astfel scorul devenea 3-2 in favoarea echipei Germaniei , antrenorul echipei Ungariei ,Chernomaz Rich  in aceasta situatie hotareste sa joace cu un jucator in plus ,si il scoate din poarta pe Miklos Rajna in speranta ca va obtine egalarea .
Egalarea nu a venit ,in schimb a venit golul cu numarul patru inscris in ultimul minut de joc al reprizei a treia ,de numarul 57.Goc Marcel care a inchis tabela de marcaj la scorul de 4-2 in minutul 59:27.
Echipa Ungariei are in prezent doar 3 puncte ,din 7 partide disputate si la fel ca si echipa Germaniei ,aceasta partida a fost ultima din aceasta grupa B.

La  finalul acestei partide  jucatorii echipei Ungariei au salutat publicul care i-a sustinut in toate cele 7 partide ,indiferent de rezultat ,au cantat ,au dansat si au aplaudat echipa favorita asa cum am mai spus un public minunat care a venit la Sankt Petersburg sa isi sustina favoritii  si sa le arate ca ii respecta pentru promovarea in aceasta grupa A,de elita in care sunt prezente cele mai bune echipe de Hochei pe gheata din lume ,si unde pot fi vazuti printre cei mai buni jucatorii din cele mai puternice campionate nationale de Hochei pe gheata .
Mentionez ca nu sunt suporter al nationalei Ungariei ,dar nu poti spune decat cuvinte  frumoase despre niste suporteri care si-au incurajat echipa si la bine dar si la rau ,sa  fiu sincer mai mult la rau avand in vedere rezultatele echipei Ungariei .
Am fost intrebat cu ce echipa tin la acest Campionat Mondial , datorita  faptului ca imi place  jocul in viteza si cu scheme tehnice de calitate ,nu ascund  si recunosc ca simpatizez si de ce sa nu spun sunt fan al echipei nationale a Canadei inca de la varsta de 12 ani ,nu mi-am schimbat preferintele asa cum  fac anumiti asa zisi  fani .
Indiferent de rezultate si de evolutia sa si echipa nationala a Germaniei ,ocupa un loc special in inima mea si asta datorita originilor pe care le am ,m-am bucurat enorm ca va merge mai departe si ce va  fi vom vedea ,iar daca in orice sport voi sustine intodeauna Germania ,la Hochei pe gheata echipa Canadei va  fi preferata mea ,pana la moarte si dincola de ea cum spune un bun prieten .
In incheierea acestui articol va prezint poate cel mai mic  fan al echipei Ungariei ,care se pare este extrem de multumit de cele vazute in aceasta seara ,si care peste ani,isi va sustine echipa  favorita ,sau de ce nu poate va  juca in nationala Ungariei .