marți, 3 mai 2016

Mascota Campionatului Mondial de Hochei pe gheata -Rusia 2016.

Mascota oficiala a Campionatului Mondial de Hochei pe gheata -Rusia 2016 este câinele din rasa Husky Siberian ,numit de creatoarea sa Laika .
Creatoarea acestei mascote se numeste Natalia Petukhova,ea este castigatoarea concursului pentru desemnarea mascotei de anul acesta a Campionatului Mondial de Hochei pe gheata,si a primit un premiu in valoare de 200.000 de ruble.
Mascota oficială a Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă 2016 a fost aleasă atât de către reprezentanţii Federaţiei Internaţionale de Hochei pe Gheaţă cât şi de reprezentanţii Federaţiei Ruse de Hochei pe Gheaţă.
Prezentarea oficiala a fost facuta in emisiunea de seara numita Vachermy Urgent ,invitatii in aceasta emisiune au fost celebrul portar rus Vladislav Tretiak si  fostul capitan al nationalei Rusiei ,cunoscutul jucator Alexei Morozov.
Husky Siberian este o rasa de câini  foarte populara in Rusia ,aceasta rasa a  fost  folosita in trecut si de catre armata rusa in diverse misiuni,numele Laika este cunoscut in intreaga lume datorita primului  câine lansat in spatiu in data de 3 noiembrie 1957.