joi, 5 mai 2016

Patinoarele Campionatului Mondial de Hochei pe gheata din Rusia 2016

In perioada 6-22 mai 2016 se va desfasura Campionatul Mondial de Hochei pe gheata ,tara gazda de anul acesta este Rusia ,cele 16 echipe nationale participante ,vor disputa cele 64 de partide pe cele doua patinoare din Moscova si din Sankt Petersburg .
Iata si cele doua grupe de la Campionatul Mondial de Hochei pe gheata din Rusia 2016:
Grupa A:Rusia ,Suedia ,Elvetia,Cehia,Letonia ,Norvegia,Danemarca si Kazachstan.-Ice Palace (Moscova)
Grupa B:Canada,Finlanda ,USA,Slovacia,Belarus ,Franta ,Germania,si Ungaria.-Yubileiny(Sankt Petersburg)
Cele doua patinoare se numesc Ice Palace sau Palatul de gheata din Moscova ,si Yubileiny sau Jubileul din orasul Sankt Petersburg .
Ice Palace(Palatul de gheata) sau cum era cunoscut in trecut ca Legends Arena( Arena de legenda )se afla in Moscova , este o arena sportiva care poate gazdui diverse  competitii sportive ,printre care Hochei pe gheata,Box, Patinaj artistic ,Lupte , MMA sau concerte ,aceasta arena este compusa din 3 arene diferite numite Arena Mare ,Arena Mica si un centru de instruire,toate acestea sub aceiasi structura .
Arena Mare are o capacitate de 12.100 de spectatori pentru Hochei pe gheata si Patinaj artistic, Arena Mica are o capacitate de 3.500 de spectatori pentru Hochei pe gheata si Patinaj artistic.
Yubileiny Arena  se afla in Sankt Petersburg ,are o capacitate de aproximativ 7.000 de spectatori pentru Hochei pe gheata si Patinaj artistic, acest patinoar a fost construit  in anul 1967,si renovat in perioada 2007-2009.